miercuri, 30 martie 2016

Ai tenul acneic? Află cum trebuie să îl îngrijeşti!

Acneea este o problemă care dă mari bătăi de cap. Fie că le-am avut în adolescenţă sau dacă avem probleme cu ele acum, la maturitate, coşurile trebuie tratate cum trebuie: printr-o vizită la medicul dermatolog, prin urmarea unui tratament cu medicamente, prin schimbarea regimului alimentar sau prin folosirea unor creme anti-acneice.


Orice tratament dă rezultate dacă este urmat cu stricteţe, pe parcursul unei perioade mai lungi. Multe persoane renunţă la ele, dacă nu văd efecte după primele aplicări, ceea ce este total greşit. În plus, pe lângă tratamentele urmate, iată la ce mai trebuie să fiţi atenţi în lupta împotriva acneei:
- coşurile nu trebuie stoarse pentru că bacteriile se pot răspândi şi în alte regiuni ale feţei, determinând apariţia altor coşuri
- produsele de machiaj folosite trebuie să fie de calitate. Ele trebuie să fie speciale pentru tenul acneic pentru ca pielea să nu îţi fie afectată şi mai rău. Grijă mare la termenul lor de valabilitate!
- este indicat ca faţa de pernă să fie schimbată cât mai des, pentru că bacteriile se răspândesc repede pe ele. Faţa nu trebuie atinsă cu mâinile murdare sau cu părul, iar ecranul telefonului trebuie şters cât mai des posibil.

Mai multe sfaturi utile pentru îngrijirea tenului acneic, pot fi găsite în articolul acesta. J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu